Els Amics del Museu d’Art vam presentar el dissabte passat, 20 de novembre de 2021, en un acte públic al Museu d’Art, les adquisicions d’obres que hem fet aquest any per al Museu.

Vam comptar amb la presència de la directora del Museu, Carme Clusellas i del director de Cultura dels Serveis Territorials de la Generalitat, Josep Calatayud. Tots dos van coincidir en la rellevància de l’acte pel que suposa per a al Museu i per a la nostra associació.

Toni Monturiol, historiador de l’art, ens va oferir un repàs de la trajectòria i de l’estil d’Emili Vilà, des de les seves tres vessants creatives, pintor, fotògraf i cartellista, i sobretot d’aquesta última, i ens va precisar la rellevància d’aquestes adquisicions per al Museu. Són dos retrats de dones que va fer l’artista llagosterenc després de la Guerra i un dibuix de Modest Urgell fet a la platja de Berck. Ens hem de felicitar que l’artista Emili Vilà, tingui, per primer cop, representació al nostre museu, i esperem poder visitar el seu la primavera vinent a LLagostera.

 

 

 

 

 

Se n’ha fet ressó el Diari de Girona:

 

Algunes imatges de l’acte, celebrat al Museu a la sala dedicada a l’art dels segles XIX i XX: