Taller de l’artista Quim Domene

 

La situació actual ha invisibilitzat les galeries i les sales d’exposicions com la nostra.

Els nostres artistes continuen treballant en els seus projectes sense saber quan podran exposar un altre cop.

Volem que es mantingui viu el contacte amb tots ells, i els hem demanat que ens aportin algunes fotografíes del seu taller, els treballs que tenen entre mans, o bé obres de factura recent.

Els esdeveniments que estem vivint deixaran empremptes en les nostres vides i en els seus treballs. Intentarem des d’aquí de desllorigar els indicis de la seva evolució.

Des d’aquí us proposem descobrir-les.

Anirem difonent aquestes “visites” virtuals a mida que les anem rebent.

 

 

 

Sèrie “Europa”

 

Mentre dura el confinament, puc quedar-me hores i hores al meu taller. He reprès una sèrie començada poc temps abans que es titula “Europa”.

 

En la solitud del taller i sense les obligacions professionals, socials i quotidianes, ara puc aprofondir en aquest treball.

 

Des de fa temps anotava en una llibreteta les idees que es presentaven. Ja sabem que el cervell és més ràpid que les mans.


Aquesta llibreta de notes és la base dels treballs que realitzo ara en aquest període tan particular per tots nosaltres.

 

Aquesta sèrie ha estat realitzada a partir de diferents materials, alguns dels quals em són familiars, i aprofito aquest temps suspès i de silenci per experimentar i introduir-ne de nous. La sèrie ha estat realitzada sobre papers fets a mà o sobre cartró gris, materials austers i tots del mateix format: 100X70cm.

La sèrie “Europa” és una reflexió sobre tot allò que ocorre al nostre continent, fruit de les males polítiques, les desigualtats socials, la manca d’unitat, l’ascensió de l’extrema dreta, l’opressió de les classes més afeblides i l’egoïsme.”

 

A la nostra història, les nostres grans civilitzacions i les nostres riqueses artístiques, jo hi contraposo els esdeveniments histórics negatius i els fets de la nostra actualitat. Algunes obres estan inspirades en el llegat que ens han deixat els artistes que ens han precedit. Aquesta sèrie és com una gran enciclopèdia visual: com més hi treballo, apareixen més i més temes.És com una mina sense fons. No sé on arribaré. M’hi enfonso cada vegada més profundament per extreure’n tots els elements de la nostra història comuna.

 

Quim Domene Olot 8 d’abril de 2020

 

 

 

Différentes vues de la réalisation d’un dessin.

 

 


Quim Domene Berga

La Fabrica del Riu

CAN SABATA

Carrer Antoni Moner, 25

17858 LA CANYA (Girona)

Tel. (+34)972 29 13 57

fabricadelriu@gmail.com

www.quimdomene.com

www.quimdomene.com/news

 Quim Domene Berga

La Fabrica del Riu

CAN SABATA

Carrer Antoni Moner, 25

17858 LA CANYA (Girona)

Tel. (+34)972 29 13 57

fabricadelriu@gmail.com

www.quimdomene.com

www.quimdomene.com/news