RECORDS AMICS MD’A 1: El Mas Miró, un record compartit per l’Amic Joan Gaya

 

Hola amics, voldria compartir el record de la visita que vam fer el 2013 a Mont Roig del Camp. Per motius professionals havia tingut relacions amb l’ajuntament i coneixia els antecedents del Mas Miró i les expectatives que hi havia per fer-hi una intervenció que permetés obrir-lo al públic.

En aquell moment el Mas estava tancat i en el mateix estat en que havia quedat quan va morir en Joan Miró. No obstant vaig obtenir un permís especial limitat a 25 persones que ens va permetre seguir el rastre de la vida d’en Joan Miró al Mas: els mobiliari, els seus estris més personals, l’ambientació de la casa. Va ser una visita màgica que no oblidarem els que hi varem poder anar.

Avui el Mas està restaurat i s’ha edificat un cobert que recorda el corral que hi havia quan Miró va pintar el quadre La Masia. Quan hi vam anar, no hi era, s’ha edificat com un espai d’acollida en el procés de rehabilitació que ha tingut lloc els darrers anys.

El text i les imatges potser valdran per recordar el dia als que hi vam ser, i compartir-ho amb els qui no hi van poder anar i els nous amics que hem fet en aquests darrers anys.

Joan Gaya