Presentació del llibre de fotografies de Marcelo Caballero, “Legenda Gerundae”

 

El passat divendres vam tenir la ocasió d’acollir la presentació d’un llibre de fotografia gestat a Girona i sobre Girona, inspirat pels textos de Carles Vivó sobre les llegendes de Girona. El fotògraf Marcelo Caballero, acostumat al registre de la fotografia urbana, va explicar, acompanyat per l’escriptora Cristina Masanés, la seva experiència d’enfrontar-se a un llibre diferent.

 

Com van explicar els dos presentadors, el llibre de Caballero és un projecte nascut de l’enamorament amb la ciutat i també des d’un procés creatiu allunyat de la seva activitat habitual, aquest cop més basada en la temàtica de la llegenda. Masanés va destacar-ne les qualitats estètiques i la formalització de les llegendes en imatges, així com la seva lectura oberta i ambigüitat.

 

El projecte ha sigut possible gràcies a un crowdfunding a través de la plataforma Verkami, en la qual l’associació d’Amics del Museu d’Art ha participat amb cinc dels seus socis, que durant la presentació van obtenir un exemplar del llibre signat per l’autor i acompanyat d’una fotografia.