Conferència “Els aiguats a Girona, són aigua passada?”, a càrrec de Joan Gaya i amb les aportacions d’Albina Varés

 

Aquest dimecres 27 de febrer de 2019 va tenir lloc la conferència de Joan Gaya al voltant dels aiguats a Girona, aquest fenomen històricament repetit que ara sembla que ja no té transcendència en el present.

Joan Gaya, vicepresident de la junta dels Amics, va fer una exposició de la terminologia, diferenciant aiguat d’inundació, i després de les causes que tenien històricament les inundacions a Girona pel desbordament dels rius. El seu plantejament feia una progressió cap al toc d’atenció sobre nous riscos que existeixen ara de desbordament dels rius a Girona, posant-los en relació amb els riscos històrics. Va aprofitar, també, per fer suggeriments sobre possibles solucions que es podrien donar a aquests riscos.

Albina Varés, també membre de la junta directiva, va fer una breu introducció sobre la vida i obra fílmica del cineasta Antoni Varés, de qui al final de la conferència es van projectar dues peces documentals espectaculars on es mostren el desenvolupament i els efectes de dos inundacions impressionants que va patir la ciutat.

 

Aquí teniu algunes imatges del desenvolupament de l’acte: