Conferència “Maria Aurèlia Capmany, dona activista, política i escriptora”, a càrrec de Jordi Nopca

 

La darrera conferència del mes de novembre ha estat a càrrec del periodista i escriptor Jordi Nopca, qui ens va oferir un generosament extens repàs per la vida i l’obra de Maria Aurèlia Capmany, una escriptora amb facetes ben diverses. La ponència va desenvolupar els tres principals àmbits de Capmany: l’escriptura, la política i l’activisme. Ho va fer sempre tenint en compte un quart aspecte, el més rellevant i que les unia totes, i és la seva biografia i la rellevància de la seva condició de dona en un entorn dominat per homes.

 

Els assistents van poder gaudir d’un relat apassionant sobre la forma amb què Capmany va adquirir progressivament la seva destresa literària, així com la seva sensibilitat per la societat i la política. Nopca també va destacar alguns episodis rellevants de la seva vida personal i de la seva relació amb d’altres personatges de l’època, en els quals va significar una influència.

 

Va ser, en definitiva, una conferència complerta i plena de detalls que ens van descobrir l’autora i alguns detalls apassionants de la seva vida i trajectòria.