Conferència de Jaume Ayats i presentació del Festival del Comte Arnau de Sant Joan de les Abadesses

 

Ahir, dimecres 15 de maig de 2019, va tenir lloc a l’espai dels Amics del Museu d’Art de Girona la inauguració del Festival del Comte Arnau de Sant Joan de les Abadesses, que comptava amb una conferència del musicòleg Jaume Ayats titulada “El comte Arnau: el cor de tota una mitologia catalana”.

L’acte, presentat per la nostra presidenta Eugènia Cros i per la regidora d’ensenyament, cultura i comunicació de Sant Joan de les Abadesses, Montserrat Tallant, va comptar també amb la presència de l’alcalde de Sant Joan, Ramon Roqué, el regidor de comerç i turisme, Ferran Miquel, i la directora dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, Carme Renedo.

Després de veure un esplèndid vídeo que contextualitzava i presentava l’esperit del festival i del personatge mític que homenatja, es van fer les presentacions i va començar la conferència de Jaume Ayats. Es va tractar d’una magnífica i detallada presentació d’aquelles curiositats i aspectes més desconeguts del personatge mític, que entroncaven amb la cultura, la història, la mitologia, la literatura i la música.

En acabat, vam poder gaudir d’un tastet dels dolços tradicionals del festival, acompanyats d’una mica de vi de l’Empordà.

Us deixem una selecció d’imatges de l’activitat: