Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

  • Aquest event ja ha passat.

Conferència “LA MATEMÀTICA DE LA HISTÒRIA D’ALEXANDRE DEULOFEU, EL PENSADOR GLOBAL: CATALUNYA I L’EUROPA FUTURA”, a càrrec de Juli Gutiérrez Deulofeu, llicenciat en Geografia i Història, nét d’Alexandre Deulofeu i divulgador de la seva obra 

23 novembre, 2017 | 19:00 - 20:00

 

Alexandre Deulofeu i Torres (1903-1978) va ser un polític, químic, farmacèutic, escriptor prolífic i filòsof, creador d’un sistema que va anomenar la “Matemàtica de la Història”, que és una teoria cíclica sobre l’evolució de les civilitzacions, i que fins al moment, els “encerts” han estat sorprenents. Va pronosticar la reunificació alemanya i la desintegració de la URSS l’any 1977, i va deixar escrit que la desfeta definitiva de l’estat espanyol era inevitable i que, això, es produiria pels voltants del 2029.

Segons Deulofeu, les civilitzacions i els imperis passen per cicles equivalents als cicles naturals dels éssers vius. I coneixent aquests cicles es podrien evitar les guerres, fent que els processos històrics esdevinguessin sempre pacífics.

Juli Gutiérrez explicarà el paper destacat de la Catalunya de l’any 1000 en la creació d’Europa, en relació a l’art, la filosofia i la ciència. I farà una reflexió sobre el moment polític actual vist des de l’òptica de La matemàtica de la història per trobar respostes a moltes preguntes.

Detalls

Data:
23 novembre, 2017
Hora:
19:00 - 20:00
Esdeveniment Category:

Organitzador

Amics del Museu d’Art de Girona
Telèfon:
972 224 766
Correu electrònic:
info@amicsmda.org